Duurzaamheidscafé 2013

Deelnemers:

Agnes Dessing, Vesna Zuuring, Bep Barreveld, Erik Boele, Truus Boerma, (vergeet ik iemand?)

Waarom willen wij een duurzaamheidscafé?

  • Behoefte aan contact met gelijkgestemden
  • Meer persoonlijk contact als basis voor actie en samenwerking
  • Samen eten
  • Elkaar vertellen wat je bezighoudt, wat je aan het doen bent
  • Inspiratie en voeding opdoen bij elkaar
  • Dwarsverbanden leggen tussen diverse groepen en initiatieven

Organisatievorm

Variant 1:

Op een vaste plek een keer per maand vegetarisch koken en eten, 18 – 19.30 uur. Dan koffie en afwas.

Mogelijk gevolgd door een avondprogramma. Dit kan wisselen: napraten, een film kijken, een inleiding luisteren, een actueel thema aansnijden. Dit hebben we verder niet uitgewerkt. Nu ik er over nadenk, geloof ik dat het toch vooral open en informeel moet zijn. Een open podium met een rondje mededelingen kan ook een onderdeel zijn. 20.00-21.00 uur en dan weer informeel napraten.

Variant 2:

Op wisselende plekken een keer per maand eten.

Dan een inhoudelijk programma.

Dit vraagt in de publiciteit iets meer aandacht, omdat het elke keer ergens anders is.

Wie gaat het organiseren?

Truus gaat vooronderzoek doen bij De Mooije Benjamin over de mogelijkheid om dit af en toe bij hen te realiseren. Erik biedt aan incidenteel het Badhuis (Leidseplein) en de speeltuin (Brouwersplein) hiervoor beschikbaar te laten zijn.

De Ripper wordt genoemd en natuurlijk De Pletterij. Ook het Rosenstock Huessy huis is misschien iets.

In de toekomst is het duurzaamheidscentrum op de Kleverlaan natuurlijk de Place To Be.

Zodra we op een aantal plekken terecht kunnen, gaan we per avond kleine werkgroepjes maken van 2-3 personen. Zij zijn verantwoordelijk voor 1 aflevering van het Duurzaamheidscafé.

Wat mag het kosten?

Daar hebben we niet echt een conclusie over getrokken. No budget is het mooiste, maar dan moet de accommodatie geen huur vragen en het eten moet ca 7,50 – 10 euro maximaal zijn.

Bij de horeca kun je een goedkope maaltijd bedingen en dan normale drankprijzen…onderhandelen wat er mogelijk is. En dan op de avond zelf een vrijwillige bijdrage vragen? Eten en drinken moet ieder zelf betalen.

Data

Voorkeur voor dinsdag of donderdag

Door: Truus Boerma

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s